Over Ons

Henk Rutgers                                                                                    

Henk is altijd boer geweest op onze boerderij. Momenteel doet hij dit samen met zoon Jeroen. Henk begeleidt voornamelijk de deelnemers in het werk. Jeroen verzorgt de werkzaamheden op de boerderij.

De zorgboerderij is officieel gestart in 2001. De affiniteit met de zorg is er echter altijd al geweest. Bevriende kinderen en ouderen met een beperking bezochten voorheen ook al op vrijwillige basis de boerderij.

Henk heeft enkele cursussen via Landbouw en Zorg bezocht. Hij ook is in het bezit van een geldig EHBO diploma en beheerst het reanimeren en AED (kastje is op 200m afstand aanwezig). Verder zit zijn deskundigheid vooral in ervaring en nuchtere “boerenverstand”.

Riny Rutgers

Riny is werkzaam als ziekenverzorgende in de ouderenzorg op een Psychogeriatrische dagbehandeling. Daar werkt ze 2 á 3 dagen per week. Kennis en ervaring die daar opgedaan wordt, zijn van waarde voor de zorgboerderij. Ze werkt op de zorgboerderij wat meer op achtergrond en ondersteunend mee. De deelnemers verblijven in het voorhuis voor o.a. de koffie en de maaltijd.

Ook Riny heeft verschillende cursussen bij Landbouw en Zorg gevolgd. Voorlichtingsavonden over autisme worden bezocht. Ze beheerst het reanimeren en AED.

385652_262024800584177_454977425_n